They seem to make lots of good flash cms templates that has animation and sound.
Linki

an image

Upokorzenie smakuje tak samo w ustach każdego człowieka.

bardzo przydatne są gumowe rękawice chroniące ręce przed brudzeniem; praktyczna jest też rękawica-łapawica zapobiegająca oparzeniom rąk rozgrzanymi uchwytami garnków i patelni. niezbędne też są ściereczki do naczyń, najlepiej lniane - łatwe do prania. duże usługi oddają szczotki do mycia naczyń i garnków, druciaki plastykowe oraz łopatki do zgarniania resztek. sprzęt ten powinien być umieszczony obok zlewozmywaka. miejsce do zmywania naczyń warto wyposażyć w pudełka na proszki do mycia i szorowania. w wydzielonym miejscu, najlepiej w specjalnej szafce, powinien znaleźć się sprzęt porządkowy: szczotka na kiju umożliwiająca wytarcie podłogi bez schylania się, ścierka do podłogi, wiadro porządkowe, szczotka do mycia mebli lakierowanych, śmietniczka oraz wiadro na śmieci i odpadki. warunkiem utrzymania porządku w kuchni jest realizacja zasady - każdy przedmiot i narzędzie pracy ma stałe miejsce przechowywania. trzeba także ustalić miejsce przechowywania dla każdego * nowo nabytego sprzętu. stanowisko pracy powinno być uporządkowane natychmiast po wykonaniu każdej czynności, naczynia umyte, a odpadki - usunięte. od domowników należy wymagać, aby użyte przez nich naczynia lub narzędzia były odkładane na właściwe miejsce. w celu utrzymania ładu i porządku w kuchni każda półka i szuflada kuchenna musi być wykorzystana w sposób racjonalny. można to osiągnąć przez zastosowanie przegródek w szufladach, kieszeni i wieszaków na wewnętrznych ścianach drzwi szafek lub kredensu, wmontowanie dodatkowych półek w szafie lub kredensie do ustawiania naczyń o jednakowej wysokości, albo zastosowanie przegrody pionowej, niezbędnej do ustawiania naczyń o kształtach wydłużonych. należy pamiętać, że najczęściej używany sprzęt i narzędzia powinny być przechowywane w miejscach łatwo dostępnych. dobrze urządzona i wyposażona kuchnia nie tylko ułatwi organizację przyrządzania posiłków, lecz także uprzyjemni pracę w pomieszczeniu, w którym każda gospodyni spędza wiele godzin dziennie. dużym ułatwieniem w organizowaniu wyposażenia kuchni jest wykaz naczyń i narzędzi pracy, drobnego sprzętu oraz nakryć stołowych przewidzianych dla rodziny składającej się z 4 5 osób (tabela 7). przy opracowywaniu wyposażenia kuchni w sprzęt gospodarski uwzględniono podział sprzętu na: zestaw niezbędny, tj. taki, jaki powinien znaleźć się w każdej przeciętnej kuchni, oraz zestaw poszerzony o niektóre urządzenia mechaniczne, naczynia dodatkowe i sprzęt zmechanizowany