They seem to make lots of good flash cms templates that has animation and sound.
Linki

Upokorzenie smakuje tak samo w ustach każdego człowieka.

Po zupeBnym wystudzeniu zdj spr|ynki i uchwyci sBój za sam przykrywk, która musi mocno trzyma si sBoja. Je|eli si otworzy, nale|y sprawdzi (lepiej to zrobi wcze[niej) czy koBnierz sBoja nie jest wyszczerbiony, gumk, czy jest gBadka i jednakowej grubo[ci. Brzeg koBnierza sBoja wytrze, umy, jeszcze raz wytrze, naBo|y pokrywki i powtórnie pasteryzowa;  napeBnione sBoje z zamkniciem twist zamkn pokrywkami nie dociskajc ich do caBkowitego oporu. Wstawi do pasteryzacji. Pasteryzacj przeprowadzi w du|ym naczyniu wyBo|onym warstw papieru lub wkBadk izolujc sBoje od nagrzanego dna garnka. Garnek powinien by nakryty. Woda powinna siga do wysoko[ci okoBo 1 cm poni|ej zakrtek sBoików. Podczas wyjmowania sBoików dociska pokrywki. Robi to trzeba przez rkawice ochronne lub [cierk, bo sBoiki s bardzo gorce. PRZETWORY Z OWOCÓW Z AGRESTU Znacznie wiksze zastosowanie w przetwórstwie ma agrest zielony, wyro[nity, niedojrzaBy od owoców tego krzewu caBkowicie dojrzaBych. KOMPOT Z NIEDOJRZAAEGO AGRESTU 1 kg agrestu, 20 30 dag cukru, 0,4 I wody. Dorodny, wyro[nity, lecz niedojrzaBy agrest, bez plam i uszkodzeD oczy[ci z szypuBek, umy i osaczy. Aby agrest nie pkaB w czasie pasteryzacji, mo|na owoce nakBu nierdzewn szpilk. Agrest nakBada do sBojów. Zagotowa wod z cukrem. Gorcym syropem zala agrest i pasteryzowa w temperaturze 95°C: opakowania póBlitrowe 20 min, wiksze 25 min. KOMPOT Z DOJRZAAEGO AGRESTU 1 kg dojrzaBego agrestu, 15 20 dag cukru, 0,4 I wody. DojrzaBy agrest bez plam i uszkodzeD obra z szypuBek, a nastpnie umy i osaczy. Nie trzeba go nakBuwa. Agrest nakBada do sBojów. Owoce w sBojach zala gorcym syropem, sBoje zamkn. Pasteryzowa w temperaturze 95°C: opakowania póBlitrowe 20 min, wiksze 25 min. D{EM Z ZIELONEGO AGRESTU 1 kg niedojrzaBego agrestu, 3/4 szklanki wody, 60 dag cukru. Zielony ale wyro[nity agrest, zdrowy, bez plam i uszkodzeD umy i osaczy. Zagotowa wod z cukrem. Do wrzcego syropu doda agrest. Lekko wrzcy d|em od czasu do czasu miesza, a tak|e zdejmowa gromadzc si na powierzchni pian. Gorcy d|em nakBada do opakowaD i uszczelni. AGREST W PRZECIERZE TRUSKAWKOWYM Agrest niedojrzaBy ale gBadki, bez plam, oczy[ci z szypuBek, dokBadnie umy i nasypa do sBoików. Truskawki dojrzaBe umy, oddzieli szypuBki, rozgotowa i przetrze. Przecier osBodzi do smaku i gorcym napeBni sBoje z agrestem. Pasteryzowa w temperaturze 95°C: opakowania póBlitrowe 20 min, a wiksze 25 min